Душан Керкез: Пропуснахме много шансове, което отдавам на липса на концентрация

„Всички неща около клуба в последните дни за мача с ЦСКА за Купата допринесоха загубата днес. Не знам защо хората тук мисля, че щом сме в битката за седмото място, задължително ще спечелим това място. Не знам и защо решиха, че като спечелихме срещу ЦСКА в първия мач, вече сме взели Купата. Ние сме добър отбор, но не най-добрият. Трябва да свършим още много работа, за да бъдем това, което искаме да бъдем“, коментира Керкез.

„Не мога да съм доволен от това, че сме загубили. Пропуснахме много шансове, което отдавам на липса на концентрация. През втората част стояхме по-добре на терена, но няма как да спечелим с 80 процента от възможностите си. В такива случаи няма и частицата късмет, която ти трябва“, каза още наставникът на Ботев.

„Въпреки загубата съм сигурен, че това, което се случи днес, е по-добре за нас преди двубоя с ЦСКА. Поемам пълната отговорност за загубата днес. Хората около клуба и в клуба трябва да разберат, че най-важното нещо е отборът. Когато този клуб разбере кое е най-важното – тогава Ботев ще се върне там, където му е мястото. Не искам да коментираме темата за моя договор. От два месеца само това обяснявам. Всичко това пречи на футболистите. Трябва да се опитаме да защитим играчите. Само така бихме могли да стигнем до финала за Купата на България. Не мога да се боря сам, за да опазя тази съблекалня. ЦСКА разполага с много опитни играчи и трябва да подходим умно в реванша. Продължавам да твърдя, че ЦСКА е фаворит в двубоя“, допълни Душан Керкез и призова феновете на „канарчетата“ за подкрепа в предстоящия мач с „червените“.

Източник: bntnews.bg