До какво може да доведе сексът за една нощ

0

С ексът несъмнено играе голяма роля в живота ни, но какво да правим, когато нямаме постоянен партньор и не се очаква да имаме в близко бъдеще? Сексът за една или няколко нощи, особено при жените, все още е строго порицаван в нашето общество. Но какво е да се откажеш от интимността изобщо?

Не бързайте да се отказвате. Събрахме основните предимства на краткотрайните сексуални романси, но не забравихме да споменем и недостатъците. Ако ви измъчва въпросът дали да се съгласите, или не, горещо ви препоръчваме да прочетете нашия материал и да вземете информирано решение.

5 ползи за здравето от гушкането след секс

Еманципация

Несъмнено, ако се осмелите да правите внезапен секс с непознат човек или да поддържате сексуална връзка, без да се въвеждате в живота на другия, не можете да мислите за благоприличие. По правило ни липсва освободеност в отношенията с човек, към когото изпитваме силни чувства, защото се страхуваме да не се покажем в най-добрата светлина. С партньор единствено за секс такъв проблем не възниква, тъй като срещата ви има само интимен характер, при който на практика няма място за обсъждане на живота на другия. За снемане на емоционалното напрежение подобен контакт може да бъде изключително полезен, най-важното е, да не забравяте да се предпазвате.

Какво харесват да чуват мъжете в леглото

Повишаване на самооценката

Често се оказваме във връзка, която подкопава самооценката ни. В такава ситуация не искате секс или внимание. Връзките за една или няколко нощи в този случай могат да бъдат чудесен стимул за самочувствието на жената, особено ако партньорът е невероятно привлекателен. Разбира се, идеално е, ако не оценявате себе си през призмата на другите хора, обаче когато душата и тялото се нуждаят от потвърждение на своята привлекателност, подобна интимност може да бъде спасение, но само за известно време, това не бива да се забравя. Работата върху самооценката ви изисква усилия, а в някои случаи и терапия.

Алкохол и секс: Защо смесването им може да бъде рисковано?

Привързване към партньора

Въпреки факта, че взаимното привличане може да донесе много положителни емоции и ползи за психологическото състояние, за които говорихме по-горе, не бива да забравяте, че една връзка, изградена единствено върху секса, рано или късно може да доведе до твърда привързаност на единия от партньорите. Важно е още от самото начало да разберете, че не можете да разчитате на емоционална близост, трябва сами да запомните това и да напомните на партньора си, ако той започне да проявява по-голям интерес към вас извън спалнята. Изключително рядко се случва връзка, която е започнала със секс, да прерасне в нещо сериозно. Ако осъзнаете, че започвате да се привързвате към временното си увлечение, помислете за прекратяване на връзката или за пауза в срещите си.

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *