Доживотен затвор за убийството на транссексуално момиче

0

Д вама британски тийнейджъри бяха осъдени на доживотен затвор за „садистичното“ убийство с нож на 16-годишно транссексуално момиче, което шокира Великобритания, предаде АФП. Видеото е архивно.

Скарлет Дженкинсън и Еди Ратклиф, сега и двамата на 16 години, убиват Бриана Гхей в Уорингтън, Северозападна Англия, през февруари миналата година. акт, който съдията нарича планирано „бясно и свирепо“ нападение.

Гхей е намушкана 28 пъти с нож в главата, врата, гърба и гърдите, след като е мислила, че отива на разходка с приятелка. Тялото ѝ е открито в парк.

По това време Дженкинсън и Ратклиф са били едва на 15 години.

„Те изпитват истинска жажда за смърт и убийства“

„И двамата сте участвали в брутално и планирано убийство, което е било садистично по своята същност“, каза съдия Аманда Йип на двойката, докато произнасяше присъдата в Манчестърския кралски съд.

Йип заяви, че „основната мотивация“ на Дженкинсън е била желанието да убива, но двойката е била мотивирана отчасти и от транссексуалната идентичност на Гхей.

Съдията постанови, че Дженкинсън трябва да излежи минимум 22 години, преди да се обсъди възможността за освобождаване, а Ратклиф трябва да излежи поне 20 години.

„Ако продължавате да представлявате опасност, ще изтърпите много повече от минималния срок и може никога да не бъдете освободени“, предупреди тя.

По-рано Йип предприе рядката стъпка да отмени забраната за идентифициране на непълнолетните, след като медиите оспориха ограничението.

На ненавършилите 18 години обикновено се осигурява анонимност в съдилищата на Обединеното кралство, но Йип постанови, че имената им могат да бъдат съобщени на изслушването за произнасяне на присъдата поради сериозността на случая.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *