Дете и двама възрастни загинаха след пожар в къща за гости в Румъния

0

Д ете и двама възрастни загинаха, след като пожар избухна във вторник сутрин в къща за гости в село Тохани в окръг Прахова в Румъния, съобщиха от Департамента за извънредни ситуации.

Общо осем души, петима възрастни и три деца, са били блокирани в огнения капан, след като пламъците обхващат цялата сграда.  

“В 9:10 часа беше извадена първата жертва на пожара – овъглен непълнолетен. 48-годишна жена и 16-годишен тийнейджър получиха медицинска помощ. Двамата са с изгаряния по лицето и горните крайници, но са в съзнание. Те са транспортирани до спешното отделение на Окръжната болница в Плоещ за допълнителни грижи”, информира Андреа Урсаки от Инспектората за извънредни ситуации в Прахова.

Сградата, където се разиграва трагедията, е построена през 2013 г. и е била дървена с приземен и горен етаж. Туристическият комплекс не е имал разрешение за противопожарна безопасност. В момента на пожара в него са били настанени общо 22 души. 12 са били евакуирани, 6 се издирват.

Спасителната акция се затруднява от факта, че пожарът е обхванал голяма част от сграда, като засегнатата площ е повече от 1 000 кв. метра.

Десет противопожарни коли и повече от 60 огнеборци са на място. Мобилизирани са и четири линейки на мобилната спешна служба и три на Бърза помощ.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *