Дете е сред починалите в камиона с мигранти, открит край София

7

Д ете е сред починалите в камиона с мигранти, открит край Локорско, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Общо 34 души са хоспитализирани в лечебни заведения след откриването на камион с мъртви емигранти край софийското село Локорско.

Сред пострадалите са и пет деца. Загинали са 18 души, от които едно дете на видима възраст 6-7 години.

Откриха телата на 18 мигранти в камион край София

„Хоспитализираните в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ пациенти са в тежко състояние, но не животозастрашаващо. Всичко, което е необходимо, като оказване на спешна помощ, реанимационна дейност и изследвания, се прави от колегите тук.“

Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев на брифинг пред УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, след като на място се запозна със здравословното състояние на пострадалите при инцидента. По-късно здравният министър беше и във ВМА, където също са настанени пациенти.

Към 17:30 ч. в УМБАЛ „Св. Анна“ – София са хоспитализирани 7 души, във Военномедицинска академия – 8 (петима в реанимация и трима в токсикология), в  УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ – 7 (от които двама в реанимация), в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ – 4, в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда – 4 и четирима в Медицинския институт на МВР (МВР болница).

Двама задържани в Бургас за камиона с мъртви емигранти

Министър Меджидиев посочи, че веднага след сигнала за инцидента от Центъра за спешна медицинска помощ – София са изпратени 6 екипа.

„Към момента се справяме със ситуацията. Колегите реагират изключително бързо и професионално. Лечебните заведения веднага са осигурили допълнителни екипи. Ще окажем на пострадалите най-добрата възможна медицинска помощ“, категоричен е д-р Меджидиев.

Източник: vesti.bg