Денков: Разпределяме задачите на отговорните министерства за местните избори

Ще разпределим задачите на отговорните министерства за местните избори. Това са МВР, МФ, МРРБ, Министерство на правосъдието и Министерство на електронното управление. Това заяви премиерът Николай Денков в началото на днешното правителствено заседание.

Всяко от тези министерства поема отговорности, с които трябва да се справи през следващите два месеца и тези задачи трябва да се изпълнят, съгласувано с ЦИК.

Така наред с опазването на обществения ред, борбата с незаконния трафик на мигранти, борбата с производство и разпространение на наркотици, осигуряване на безопасността по пътищата, МВР ще поеме и редица нови задачи, които трябва да изпълни качествено и в срок, заяви Денков.

Затова е важно екипът в МВР да работи в синхрон, съгласувано, за да успее да си свърши работата. Министърът на вътрешните работи вече е изпратил мотивирано искане до президентството , с което изисква смяна на главния секретар, с когото както стана дума вече многократно има различия за това как трябва да бъде координирана и осигурена работата в министреството. Мотивите ще бъдат разяснени от министъра след заседанието. Очакваме решението на Президентството, заяви Денков.

След като получим положително съгласие , така както се изисква от правилника на МС, това предложение ще бъде внесено и за решение от МС, уточни премиерът.

Източник: bntnews.bg