Денков: Доскорошната освободителка на България се превръща в най-големия противник на Съединението

32

Най-големите победи могат да бъдат постигнати и по мирен начин. Това каза премиерът акад. Николай Денков на церемонията за честването на 138 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия пред мавзолея костница на княз Александър І Батенберг в София. 

„Ако използваме по правилен начин методите на дипломацията, ако намерим съюзници, ако знаем за какво се борим заедно и имаме обща цел, можем да ги постигнем и по мирен път“, заяви той.

България отбелязва 138 години от Съединението

„Дори и тогава ще се наложи да защитаваме, може би и с кръв, това което сме постигнали. Защото българското съединение нямаше да бъде успешно, ако Българската армия в необходимия момент не успя да отблъсне агресора, който дойде от запад“, посочи още Денков.

„Трябва да гледаме нашите идеали, нашите интереси и да не се подчиняваме на чуждите. Доскорошната освободителка на България се превръща в най-големия противник на Съединението, коментира министър-председателят.

Oтбелязваме 138 години от Съединението на България

Премиерът акад. Николай Денков и министърът на отбраната Тодор Тагарев поднесоха венци и се включиха в днешното честване на 138 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. В церемонията участват кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на Общинския съвет Георги Георгиев и депутати.

В програмата за празничното честване на годишнината участва и Националната гвардейска част, вокалната формация „Български гласове“ с диригент Йосиф Герджиков, както и актрисата Силвия Лулчева.

Източник: vesti.bg