Девет години затвор за мъжа, заплашил, че ще убие Елизабет II

0

Д вадесет и една годишен мъж, признал, че е искал „да убие кралица“ Елизабет Втора с арбалет в замъка „Уиндзор“ на Коледа през 2021 г., получи днес в Лондон деветгодишна присъда, предаде Франс прес.

Страдащият от психични разстройства Джасвант Сингх Чаил е арестуван сутринта на 25 декември 2021 г. в близост до апартаментите на 95-годишната по това време владетелка. Той бил с метална маска и с арбалет. Чаил ще остане в психиатрична клиника, докато състоянието му позволи да бъде прехвърлен в затвора, гласи присъдата, произнесена от съдия Николас Хилард, пише NOVA.

15 неща, които са се променили след смъртта на кралица Елизабет

Кралицата е била в замъка по време на пандемията по повод празненствата в края на годината заедно с други членове на кралското семейство, сред които тогавашният принц Чарлз. По време на ареста, след като навлязъл в периметъра на двореца, нарушителят каза на полицията, че е „там, за да убие кралицата“. По-късно той е откаран в медицинско заведение, за да му бъде оказана психиатрична помощ.

Наказателно преследван по закона за държавната измяна, който се прилага изключително рядко, Джасвант Сингх Чаил се призна през февруари за виновен, че „умишлено е произвел или притежавал зареден арбалет с намерението да го използва, за да нарани Нейно Величество кралица Елизабет II или да навреди на Нейно Величество“. Той се призна за виновен и за заплаха за убийство и за незаконно притежание на оръжие.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *