Двама руски командири са убити при офанзивата на Киев срещу Бахмут

81

М инистерството на отбраната на Русия съобщи, че двама негови командири са били убити в Източна Украйна в момент, когато силите на Киев подновиха усилията си да пробият руската отбрана в оспорвания град Бахмут, предаде Ройтерс.

Русия с нова атака с дронове и ракети по Украйна

В ежедневния си брифинг министерството заяви, че командирът Вячеслав Макаров от 4-та мотострелкова бригада и заместник-командирът Евгени Бровко от друго подразделение са били убити при опит да отблъснат украинските атаки.

Ведомството заяви, че Макаров е бил начело на войски на фронта и че Бровко е „загинал геройски, претърпявайки множество рани от шрапнели“. 

Зеленски работи по създаването на „коалиция за изтребители“ и иска Берлин да се присъедини

Министерството на отбраната рядко обявява смъртта на заемащи командни постове в ежедневните си брифинги, посочва Ройтерс.

Ведомството също така заяви, че украинските сили са извършили атаки северно и южно от Бахмут през последните 24 часа, но че не са преодолели руската отбрана. „Всички атаки на частите на въоръжените сили на Украйна са били отблъснати“, се казва в съобщението.

Ройтерс не успя да провери информацията чрез независими източници.

Японският външен министър предупреди: Китай и Русия засилват военното си сътрудничество

Нито украинските, нито руските сили са успели да поставят под пълен контрол Бахмут, въпреки месеците на изтощителна война, през които и двете страни в конфликта понесоха тежки загуби.

В петък Москва призна, че нейните сили са се отдръпнали северно от Бахмут на фона на вълна от украински атаки, но Киев омаловажи предположенията за стартирането на масивна, отдавна планирана контраофанзива.

Източник: vesti.bg