Гълъб Донев се срещна с новия посланик на САЩ у нас

4

М инистър-председателят Гълъб Донев прие в Министерския съвет новия посланик на САЩ в България Кенет Мертен, съобщиха от пресцентъра на служебния кабинет. Премиерът Донев поздрави посланик Мертен за назначаването му в София и му пожела успешен и ползотворен мандат. 

Министър-председателят подчерта отличните двустранни отношения и изрази увереност, че България и САЩ ще продължат да работят за допълнителното активизиране на традиционно добрия диалог и развитието на сътрудничеството във взаимен интерес. Премиерът припомни, че през тази година се навършват 120 години от установяването на дипломатически отношения между двете страни.

Новият посланик на САЩ у нас Кенет Мъртън пристигна в България

Премиерът Гълъб Донев даде висока оценка за подкрепата на САЩ за модернизацията на българските Въоръжени сили и придобиването на нови способности, както и за постигането на енергийна диверсификация на страната и региона. 

В рамките на срещата премиерът Донев потвърди, че включването на България в Програмата за безвизово пътуване (VWP) остава основен приоритет за страната ни. Министър-председателят отбеляза също, че България разчита на подкрепата на САЩ в процеса на присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Това е новият посланик на САЩ в България

Председателят на Народното събрание Росен Желязков също се срещна с новия посланик на САЩ. 

България е стратегически партньор и съюзник на САЩ и ние работим заедно по много въпроси от двустранен интерес и на глобално ниво за сигурност, енергийна диверсификация, каза вчера новият посланик на САЩ у нас Кенет Мертен на бизнес закуска, организирана от Американската търговска камара у нас.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *