Готвачът на кралица Елизабет разкри петте „картофени грешки“

0

К артофите са почти задължително ястие на всяка трапеза, но всички допускаме грешки при приготвянето им. Това твърди британският готвач Джеф Бейкър, който е готвил за покойната кралица Елизабет. Както пише Mirror, става дума за пет грешки, които развалят вкуса на едно ястие.

По-специално много хора използват стари картофи за готвене, вместо да купуват пресни. Според готвача, ако зеленчукът е омекнал и спаружен, трябва да се изхвърли.

Как да приготвим хрупкави пържени картофи без фритюрник (ВИДЕО)

Той също така съветва да изберете вида на картофа според начина на приготвяне. Някои са по-подходящи за пържене, докато други са по-добри за варене или задушаване. Правилният сорт ще изведе вашето ястие на по-високо вкусово ниво.

Друга грешка е използването на прекалено много масло. Това води до картофи, които могат да бъдат попрегорели отвън, но донякъде сурови отвътре.

Яденето на картофи носи риск от повишено кръвно налягане

За бързо приготвяне се препоръчва зеленчуците да се варят 10 минути в подсолена вода преди пържене.

Бейкър посочва, че повечето хора готвят картофите си в много малък съд. Поради това, вместо да се пържи и да получи хрупкава коричка, той започва да се задушава. По-добре е да вземете допълнителен съд и да получите резултата, който сте планирали.

Освен това картофите често се оставят във фурната твърде дълго.

Вкусни пълнени картофи, как да си ги приготвим

„Бих препоръчал поне 30 минути при 220C/200C с вентилатор, като проверявате на всеки 10-15 минути и разклащате, за да станат хрупкави. Ако все още не сте сигурни след тези 30 минути, извадете картофа и го опитайте. Не само можете да проверите дали е готово, но можете също така да пробвате първите хапки от най-хрупкавите пържени картофи някога“, каза Бейкър. 

Пълнени картофи със сирена и броколи

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *