Гешев заяви, че осъжда терористичните атаки срещу Израел

7

О съждам остро и категорично различните терористични атаки срещу Израел по време на еврейския празник Пасха, които отнеха живота на трима цивилни. Това заяви главният прокурор на Република България Иван Гешев в Туитър. Аз съм солидарен с народа на Израел в този труден момент, добавя Гешев в публикацията си, предаде БТА.

Израелско-палестинското напрежение нарасна, след като италиански турист бе убит, а петима души пострадаха при терористично нападение с автомобил в Тел Авив, последвало стрелбата в окупирания Западен бряг, при която загинаха две сестри израелки.

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел осъди ескалацията на насилието между Израел и палестинците, и призова всички страни в конфликта да проявят сдържаност и да насърчат спокойствие по време на продължаващите религиозни празници, съобщи Ройтерс.

„Призоваваме всички страни да проявят максимална сдържаност, за да избегнат по-нататъшна ескалация и да насърчат спокойствието по време на продължаващите религиозни празници“, добави европейският дипломат.

Тази година през април се отбелязват свещеният за мюсюлманите месец рамазан, юдейската Пасха и християнският Великден.

По темата

Източник: vesti.bg