„Възраждане“: Георгиев и Вешев не се притесняват да си дадат имунитета

4

Д вамата народни представители, чийто имунитет беше поискан по-рано днес от главния прокурор Иван Гешев, не се притесняват сами да си го дадат, защото са невинни, заявяват в позиция от партия „Възраждане“. 

Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народните представители, посочени с инициалите В.В. и А.Г., по предложение на Софийската районна прокуратура. Срещу двамата има внесен обвинителен акт в Софийския районен съд за телесна повреда и хулиганство.

Главният прокурор поиска имунитетите на двама депутати

Обвиненията срещу тях са за насилие над униформени лица, при положение че цяла България видя кадри, излъчени по националните телевизии, от които е видно, че Ангел Георгиев и Веселин Вешев са обект на полицейско насилие. Насилие от полицаи, което видяхме и под колоните на Министерски съвет, където млади хора бяха бити и унижавани от униформени по време на протест.

От пресцентъра на партията припомнят, че преди три години, след протест на „Възраждане“ пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), двамата бяха задържани от полицаите на места, отдалечени от протеста. Обвиненията срещу тях са за насилие над униформени служители. 

Народните представители на „Възраждане“ – Ангел Георгиев и Веселин Вешев ще имат възможност да спечелят образуваното дело, защото са невинни, съобщиха от пресцентъра на партията. И припомнят, че преди три години след протест на „Възраждане“ пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) двамата бяха задържани от полицаите на места, отдалечени от протеста.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *