„Възраждане“: Василев иска да рекетира „Газпром“

7

Ж еланието на България, в лицето на финансовия ѝ министър Асен Василев, да рекетира компанията „Газпром“, може да доведе до сериозни икономически и дипломатически последици. Подобни деяния мога да оставят траен негативен отпечатък върху международния авторитет на страната ни. Това се казва в прессъобщение на „Възраждане“, цитирано от NOVA.

Василев: Президентът Радев е защитник на „Газпром“, това е срам

„Нашата съседка Сърбия и Унгария – наш съюзник в ЕС и НАТО, обявиха, че това е неприятелски акт от страна на България. Това правителство е толкова вредно, че дори успява да ни скара с нашите съюзници и съседи. След напълно провалена политика към Северна Македония, правителството е на път да ни вкара в лоши отношения с Унгария и Сърбия. Видимо е, че тези управляващи нямат никакво намерение да следват националния интерес на България и с лека ръка изпълняват всяка заръка от американското посолство.

„Всички тези действия на правителството на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ имат една единствена цел, а именно рафинерията в Бургас да бъде продадена на турско-американски консорциум. Искат да откраднат тази рафинерия като я прехвърлят на турци и американци, от които България да стане зависима“, смятат от партията.

Източник: vesti.bg