Второ злато и трети медал за България на световното по летен биатлон

2

Б ългарски триумф на световното първенство по летен биатлон в Брезно-Осърбле (Словакия). В спринта на 6 км при девойките Лора Христова грабна златото, като направи само една наказателна обиколка.

Втора, на 26.2 секунди, завърши представителката на домакините Ема Капустова (1), а бронзът бе за друга българска биатлонистка – Валентина Димитрова,

финиширала 45,3 секунди след шампионката, също само с една грешка на рубежа.

Още една наша състезателка намери място сред първите 10 – Стефани Йолова е девета с два пропуска и 1:31,9 минути изоставане.

Последната българка в стартовия списък Лора Радковска завърши на 33-та позиция с изоставане от 4:50,2 минути и една наказателна обиколка.

Това е втори златен медал за Лора Христова на първенството, след като преди два дни стана световна шампионка и в суперспринта.

Тя е на 20 години от Троян, доскоро бе от клуб „Аякс“, а вече е студентка в НСА. Нейни треньори са Цветан Цочев и Момчил Кинов.

На миналогодишния шампионат на планетата по летен биатлон в Руполдинг

Лора Христова спечели бронз в суперспринта, а предишната зима заедно с Валентина Димитрова и Стефани Йолова бе част от бронзовата ни щафета, качила се на почетната стълбичка по време на младежкото световно в Солт Лейк Сити (САЩ).

Източник: vesti.bg