Втората проверка по казуса „Даная“ установи нарушения в две болници

1

Н арушение в две лечебни заведения при предписването и отпускането на лекарствен продукт е констатирала повторната проверка по случая с починалата Даная.

Това съобщиха от пресслужбата на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ (ИАМН).

Майката на Даная се срещна с представители на МЗ, казусът влиза в Министерския съвет

Не са спазени разписаните правила в Наредбата за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти. От ИАМН са сезирали отговорните органи за вземане на отношение по компетентност.

Втората проверка е извършена в периода 9 януари 2024 г. – 19 януари 2024 г. Служителите са проверили болниците “Пирогов” и “Царица Йоанна – ИСУЛ”, както и Медицински център „Малчовците“ ООД – София, болница и диагностично-консултативния център към болница „Токуда“, Амбулатория за първична извънболнична медицинска помощ индивидуална практика „Смарагд 57“ ЕООД – Кресна и „Доктор К. Пандева“- ИППМП ЕООД – Благоевград.

Във втория екип проверяващи са влезли различни служители от тези, които са извършили първата проверка, допълниха от ИАМН. 

Ръководството на „Пирогов” се срещна с майката на Даная

Констативните протоколи, ведно с документите, получени при повторната проверка, са предоставени днес на сектор „Противодействие на корупцията в администрацията“, отдел „Икономическа полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“.

Припомняме, че 15-годишното момиче почина в болница „Пирогов“ през май 2023 г. Даная, която страдаше от хематологично заболяване, беше приета в болницата заради инцидент, при който е ударила главата си.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *