Велико Търново ще бъде домакин на 52-рото рали “България”

Велико Търново ще приеме тазгодишното 52-ро издание на рали “България”, което ще се проведе от 1 до 3 септември.

След Самоков и Варна, най-престижната автомобилна надпревара у нас, ще има нов център и нов, почти непознат маршрут. Състезанието ще се проведе в продължение на два дни, събота и неделя. В петък, от 20:30 ч., ще се състои церемонията по откриване пред крепостта „Царевец“.

Общата дължина на състезателните етапи на 52-рото рали „България“ е 150 километра, от които над 80 процента са чисто нови за автомобилни надпревари.

Състезателният уикенд ще започне със шейкдаун (тренировъчен етап), още в петък, от 14:30 ч., близо до село Присово. Същинското състезание започва в събота от 10:00 ч. с първото от общо три преминавания през СЕ „Килифарево“. Неделните специални етапи започват от 09:00 ч., а церемонията по награждаването ще се проведе от 16:30 ч. в сервизния парк на надпреварата, разположен на паркинга на цирковата площадка във Велико Търново.

Към момента, броят на заявените екипажи е 26, а официалният списък ще бъде публикуван на 21 август. Сред тези, които са подали заявка за участие, са и световните шампиони в WRC3 за 2016 г., румънците Симоне Темпестини / Серджио Иту (Porsche 997 GT3 RGT), които ще се състезават за пръв път в България. Пламен Стайков / Рафи Кадир (Skoda Fabia R5), Мартин Сурилов / Здравко Здравков (Citroen C3 Rally2) и Мирослав Ангелов / Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 evo) също са сред основните фаворити за победа в тазгодишното издание на рали „България“.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *