Българските баскетболни съдии с престижни наряди през лятото

Натоварено лято предстои за българските баскетболни съдии и комисари в Европа. Мартин Хорозов и Венцислав Великов ще водят мачове на световните първенства за младежи и девойки, съобщават от БФ Баскетбол.

Турнирът при 19-годишните дами ще се проведе в Мадрид. Назначение за шампионата от 15 до 23 юли получи българският рефер Венцислав Великов.

Домакин на турнира при младежите ще бъде Дебрецен (Унгария). Мондиалът ще се състои от 24 юни до 2 юли. За него ФИБА се е доверила на Мартин Хорозов като рефер. Великов ще бъде съдия и на европейското първенство.

Великов ще бъде придружаващ съдия и на националния отбор за момичета до 16 години в Дивизия Б в Подгорица. Рефер на този турнир ще бъде и Серафим Петров.

Великов ще ръководи и мачове на европейското първенство за юноши в Дивизия С в Азербайджан.

Мачове на европейските първенства за момчета до 16 години в Дивизия Б и Дивизия С получи Владимир Занев. Той ще е рефер и на шампионата на девойките в Дивизия Б в София. За Питещ за турнира на момчетата до 16 години ще пътуват още двама българи – Стефан Стефанов и Орлин Николов като инструктор на реферите. Николов ще бъде комисар на шампионата за девойки до 18 години, Дивизия А в Коня (Турция).

Ангел Иванов ще бъде рефер на шампионата на момчетата до 16 години, Дивизия А в Скопие.

Мартин Хорозов ще пътува за Ниш, където ще бъде съдия на европейското първенство за юноши до 18 години в Дивизия А.

Ангел Иванов ще бъде придружаващ рефер на българския отбор на първенството за същата възраст в Дивизия Б в Матошиньош (Португалия).

Елеонора Рангелова ще бъде ръководител на комисарите на европейското първенство за младежи до 20 години в Крит.

Ангел Иванов ще пътува и с младежите в Скопие, а в Крайова (Румъния( заедно с националния отбор за девойки ще отиде Серафим Петров.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg