България U17 в група с Испания, Мексико и Тайван за домашното световно първенство по волейбол

Българският национален отбор по волейбол за мъже до 17 г. научи жребия си за историческото първо световно първенство за тази възрастова група, което ще се проведе в София през това лято между 24 и 31 август.

Сред официалните лица, които взеха участие в церемонията по теглене на жребия, бяха президентът на международната волейболна федерация – д-р Ари Граса, както и ръководителят на БФ Волейбол Любомир Ганев.

„Днес теглим жребия за първото световно първенство за мъже под 17 години и приветствам всички участници. България ще приеме отбори от всички континенти. На гости при нашите приятели ще видим най-добрите млади волейболисти. Сигурен съм, че нивото ще е много високо. Пожелавам на всички участници успех и нека най-добрият стане първият шампион за мъже до 17 години“, заяви Граса.

„За България е изключително голяма гордост да бъде домакин на първото световно първенство за тази възраст. Първите винаги се помнят. Всички наши гости ще бъдат приети като наши най-добри приятели. Вярвам, че ще организираме впечатляващ турнир“, коментира Любомир Ганев.

Иначе съдбата отреди на България U17 да срещне в мачовете си от група „А“ съставите на Испания, Мексико и Тайван.

В историческото първо световно първенство по волейбол за мъже до 17 г. у нас участие ще вземат общо 16 отбора, разпределени в 4 групи, като Първите два тима в класирането на всеки поток продължават към фазата на директните елиминации.

Жребий за световното първенство по волейбол U17 в България:

Група А – България, Испания, Тайван, Мексико
Група В – Иран, Либия, Тунис, Египет
Група С – Италия, Куба, Пуерто Рико, Аржентина
Група D – Белгия, Узбекистан, Чили, Бразилия

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Източник: bntnews.bg