България с петима състезатели на световното първенство по бадминтон в Дания (21-27 август)

България ще има общо петима представители на световното първенство по бадминтон, което ще се проведе в Копенхаген, Дания между 21 и 27 декември.

Това обяви старши треньорът на националите ни Петя Неделчева-Хранова по-рано днес по време на пресконференция, в която участие взеха още сестрите Габриела и Стефани Стоеви, както и Иван Русинов.

Надеждите ни за добро представяне на шампионата на планетата са свързани именно с трикратните ни европейски шампионки, които ще играят на двойки жени. На двойки мъже Иван Русев ще си партнира с Илиян Стойнов, докато при смесените тандеми Стойнов ще играе с Христомира Поповска.

„Ще имаме участници в три дисциплини. Даниел Николов имаше право на участие на единично мъже, но го отказахме, защото има контузия на коляното. Очакваме да видим дали ще се възстанови или ще се откаже. Жребият ще бъде изтеглен в четвъртък другата седмица, след което ще може да коментираме по-подробно, но няма да е лесно. Конкуренцията на световно първенство е неописуема“, коментира дългогодишната ни национална състезателка Петя Неделчева-Хранова.

На последното световно първенство през миналата година в Токио най-доброто участие за България записаха Габриела и Стефани Стоеви, които достигнаха до осминафиналите на двойки жени.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg