Боряна Калейн, Стилияна Николова, и Ева Брезалиева с контролна тренировка преди световното във Валенсия

Броени дни преди началото на 40-ото световното първенство по художествена гимнастика на националната база „Раковски“ се проведе контролна тренировка на нашите представителки на шампионата в индивидуалната надпревара – Боряна Калейн, Стилияна Николова, и Ева Брезалиева

Тренировката бе наблюдавана зорко от президента на БФХГ Илиана Раева, вице-президентките Мария Петрова и Невяна Владинова, директора на националните отбори Деспа Кателиева, генералния секретар на БФХГ Росина Атанасова, съдийките Даниела Велчева и Виктория Данова, психологът на отбора проф. Татяна Янчева ДН, както и от треньорския щаб на национален отбор (индивидуално)

На шампионата на планетата във Валенсия България ще търси втора квота в индивидуалното състезание за ЛОИ в Париж 2024, след като Стилияна Николова вече осигури първата с бронза си в многобоя по време на последното световно първенство в София през миналата година.

В испанския град Николова ще представи три композиции – на обръч, топка и бухалки, докато Боряна Калейн ще изиграе всичките си четири композиции. В отборната надпревара пък лентата е поверена на Ева Брезалиева.

Ансамбълът ни вече има квота за Олимпийските игри в Париж, но те излизат на килима във Валенсия, за да защитят световната си титла от миналия шампионат.

Световното първенство по художествена гимнастика във Валенсия ще се проведе в периода 23-27 август и ще може да го наблюдавате в ефира на БНТ 3!

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *