Боряна Калейн и Стилияна Николова ще участват на СК по художествена гимнастика в Атина

Боряна Калейн и Стилияна Николова ще участват на Световната купа по художествена гимнастика в Атина (Гърция), която ще се проведе от 17 до 19 март.

БФХГ излезе с официална позиция, тъй като в предварителните заявки за турнира фигурират имената на Калейн и на Магдалина Миневска.

Стилияна Николова в момента е с изтекъл лиценз, който е в процес на подновяване. Треньорският щаб на националния отбор е взел решение в Атина да играят Калейн и Николова.

„Във връзка с изтекла информация за Световната купа в Атина от сайта на ФИГ, бихме искали да внесем разяснение. За участие в Световните купи има срокове за заявки, които се спазват стриктно, в противен случай се заплащат глоби. Срокът за поименна заявка на СК в Атина изтече на 17.02.2023 г. Заявките се попълват онлайн на платформата на ФИГ, където автоматично излизат всички предварително качени на платформата състезатели, треньори, съдии и медицински персонал. Състезателите задължително трябва да имат активен лиценз“, се казва във фейсбук страницата на централата.

„Треньорското ръководство е определило за участие в Атина Калейн и Николова, но на Стилияна лиценза изтича на 27 февруари. Нейният лиценз вече е подаден за подновяване, но тя не излиза в платформата през месец март. Затова, за да се запази втората участничка в състезанието, се наложи да се регистрира произволно име, което ще бъде коригирано, след като Николова е с подновен лиценз от месец март. За Световните купи и Световните първенства заявки се подават само към ФИГ. За международни турнири те се подават към организаторите. Замяна на състезател е възможна до началото на състезанието. Могат да се заменят имена, но не могат да се добавят състезатели“, уточняват още от БФХГ.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *