Борисов: Радев говори злобно, защото положихме много усилия с Христо и Кирил

0

Д ействително положихме огромен труд с Христо Иванов и Кирил Петков, и когато питахте за какво е тази сглобка и защо се търпите – ето затова се търпим. И затова президентът Радев говори толкова злобно сутринта. Защото има бюджет, макар и не консервативен както исках, но много от нещата, които сме обещавали, всички ги има. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Шенген: Нидерландия даде „зелена светлина“ на България, Австрия решава до дни

И ако се подобри събираемостта, той ще бъде напълно изпълним. С Кирил Петков, като шефове на двете комисии, съгласуваме всичките си действия, за да не ставаме смешни. Както и Денков и Мария Габриел“, добави Борисов.

За Шенген той коментира, че Нидерландия е изпълнила ангажимента си. „Там партиите, които подкрепят сглобката дадоха огромен шанс на България. Може би това зловонно решение е разтревожило президента Радев. Най-вероятно много го е разтревожило, защото Нидерландия ни пусна. Следобед имаме разговор с австрийците”, подчерта Борисов.

Поздравявам Радев, че разбра колко е важно да подпише за таксите за газа. Защото Унгария, през външния министър Габриел, ни уведоми, че таксите по Балкански поток отпаднаха. Убеден съм след разговора ми с Орбан, той това чакаше, днес и Унгария ще се присъедини към нас. И както винаги ще ни подкрепя”, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

„Въпреки че не се обичаме и харесваме в тази сглобка, променихме Конституцията, променихме съдебната система. Ако не бяхме сменили основния закон по този начин, както Радев го нарече „изнасилване”, а то беше „изискване” – нидерландският парламент нямаше да вземе това решение. Бъдете сигурни”, каза още Борисов.

Той отбеляза, че трябва да направим много крачки, за да убедим Австрия. „Вчера подписаха и пакта за миграция. Следобед имаме такива разговори. Мисля, че ще се поздравим с краен успех. Трябва да бъдем много аргументирани”, обясни още Борисов.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *