Борисов: Идването на Зеленски се случи на базата на компромиса да отстъпим нашия мандат

6

Идването на украинския президент Зеленски се случи на базата на компромиса да отстъпим нашия мандат, за да се създаде правителство, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

„Беше доста забавно. Настроението беше много хубаво и действително с Кирил Петков бяхме заедно и именно преглъщайки и его, и самовлюбеност, показахме, че заедно можем да постигнем успех, коментира той за посещението на Зеленски у нас.

По думите му това е голям успех за България. „Още повече когато видяхме срещата при президента Радев. Аз съм убеден, че няма човек в Европа, в Америка, в нашите евроатлантически партньори, където да има съмнение за това колко стабилно България стои зад това семейство и колко нестабилно е стояла преди месеци“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Тагарев за визитата на Зеленски у нас: Определено е историческо посещение

Той благодари на депутатите от ГЕРБ-СДС Делян Добрев и Христо Гаджев за бързата и ефективна работа, благодарение на която по комисии и в пленарна зала са сформирали огромни мнозинства относно декларацията за подкрепа на Украйна в НАТО, деблокирането на резерва и решението във връзка с невъзможността да се използват реакторите в „Белене“.

На въпрос защо Зеленски не е дошъл в Народното събрание, лидерът на ГЕРБ каза, че са били заблудили украинския президент, че „Възраждане“ ще прави ексцесии.  

„Струваше си да направим правителство, струваше си България да я изведем на позицията, която е направила своя цивилизационен избор“, коментира Борисов.

Той подчерта, че с ПП-ДБ нямат коалиция, а това се нарича маханизъм за сътрудничество.

Борисов на среща със Зеленски: България ще продължи да ви подкрепя

„Служил съм в пожарната по времето на ръководителите на Държавна сигурност и знам какви бяха. Мен не могат да ме заблудят“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента пред журналисти в отговор на въпрос за номинирания кандидат за кмета на София от ПП-ДБ Васил Терзиев.

„Приказките за червените куфарчета не съм ги измислил аз. Аз още марширувах по плаца, когато се говореше за червени куфарчета, червени мобифони и всичко останало”, каза лидерът на ГЕРБ-СДС. Борисов обясни, че ще кажат техния кандидат за кмет на София, когато му дойде времето.

Борисов каза още, че вчера е изпратил заявлението си за отказ от имунитет и тази сутрин председателят на Народното събрание го е завел в деловодството.

„Отдавна е депозиран отказът ми от имунитет. Тази дъвка да спрат да я дъвчат. Вчера го изпратих на Росен Желязков, а днес сутринта го е завел“, това заяви Бойко Борисов.

По темата

Източник: vesti.bg