Боксът е с най-голям принос за България на Европейските игри

Българският бокс отново показа, че се развива в правилна посока и работата, която се върши по всички звена – от клубове, през състезатели, треньори и ръководство, се отплаща. Поредното доказателство бяха Европейските игри в Краков-Малополска.

След края на събитието България зае 23-ото място в класирането по медали след 3 златни, 4 сребърни и 5 бронзови отличия. С най-съществен принос за това подреждане са именно родните боксьори. Те спечелиха 4 медала, което е една трета от всички български състезатели на Европейските игри.

С две титли се отличиха Станимира Петрова (54 кг) и Хавиер Ибаниес (57 кг), което пък е две трети от общия брой на златни отличия за България. Останалите медали от боксовия ринг дойдоха от Светлана Каменова (57 кг, сребро) и Йордан Ернандес (+92 кг, бронз).

Станимира, Хавиер и Светлана спечелиха и квоти за Олимпийските игри в Париж. Боксьорите ни ще имат още два шанса да увеличат присъствието си във френската столица, като световните квалификации ще се проведат догодина.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg