Блокади на ключови пътища заради протеста на енергетиците – вижте къде

Треди ден е блокиран Проходът на републиката.

Те настояват до края на деня да бъде свикано извънредно заседание на Министерския съвет с една единствена точка – изтегляне на Плана за справедлив преход на Стара Загора от Европейската комисия за нанасяне на корекции, съобразени с техните искания.

Ако това не се случи, те ще поискат тази вечер оставката на министъра на енергетиката, а до вторник и оставката на правителството.

Синдикатите в ТЕЦ-овете започват преговори с миньорите дали ще стартират ефективни стачни действия.

„Настояваме за незабавно разглеждане и изтегляне на плана за справедлив преход, тъй като вече веднъж е подаден, ние не губим тези милиарди, които в последните дни се размятат в ефира и имаме юридически правото вече да бъде изтеглен, преразгледан, да бъде наистина правилно обсъден с хората“, заяви Никола Николов.

„Всички видяхме какво се случи по телевизията снощи. Той дойде на магистралата, говори с нашите колеги миньори. Сладки приказки, нищо и отново сме тук недоволни, разочаровани след поредната среща и искаме отново да се случи среща, която да е извънредна. Да се седне, да се говори, да има този път разписани неща, в които всичко да е упоменато в точки как ще се случват нещата до 2038 година“, допълни Георги Георгиев.

Блокиран е и Подбалканският път София – Бургас в района на Гурково, както и пътят Раднево – Нова Загора.

Има обходни маршрути.

За пътуващите по АМ „Тракия“ той е от пътен възел „Нова Загора“ на пътя Нова Загора – Сливен до пътел възел „Свобода“.

Ако пътувате през Прохода на републиката от Велико Търново обходният път е за село Димовци към Николаево, като включването е при пътен възел при Гурково на Подбалканския път от Гурково към Велико Търново.

Ако пътувате от Гурково през Прохода трябва да преминете през село Конарево и да се включите по пътя Твърдица – Елена към Велико Търново.

Вижте още в прякото включване на Десислава Петкова.

Източник: bntnews.bg