Бивш шеф на Би Би Си и "Ню Йорк таймс" застана начело на Си Ен Ен

Телевизия Си Ен Ен назначи за свой ръководител бившия главен изпълнителен директор на Би Би Си и в. „Ню Йорк таймс“ Марк Томпсън, предаде Асошиейтед прес. Агенцията определя този ход като опит за промяна в американската медия, която през последните две години смени двама ръководители и загуби зрители.

Томпсън е назначен за председател и главен изпълнителен директор на Cи Ен Ен от Дейвид Заслав, ръководител на компанията майка на телевизията – „Уорнър Брадърс Дискавъри“ (Warner Bros. Discovery). Той заменя Крис Лихт, който беше уволнен през юни, и екипа от четирима души, който управляваше междувременно телевизията, съобщиха от „Уорнър брадърс“.

Томпсън, който напусна „Ню Йорк таймс“ през 2020 г. след осем години като президент и главен изпълнителен директор на тази компания, има заслуга за превръщането ѝ в организация, която е ориентирана към цифровите технологии и е по-зависима от платените абонати, отколкото от сриващия се рекламен пазар, обрекъл на гибел много вестници. Англичанинът е бил генерален директор на Би Би Си от 2004 до 2012 г.

Лихт беше освободен след бурни 13 месеца, през които Cи Ен Ен изостана по рейтинг на популярност от „Фокс нюз“ и Ем Ес Ен Би Си.

Предшественикът му Джеф Зукър беше уволнен през февруари 2022 г., след като се опитал да запази в тайна от шефовете си романтична връзка със своя колежка от ръководството на телевизията.

Източник: bntnews.bg