Бедствено положение заради пожара в община Казанлък

1

О бластният управител на Стара Загора Ива Радева издаде заповед за въвеждане на частично бедствено положение за срок до седем дни на територията на община Казанлък, считано от 19:30 часа на днес. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация. 

Мярката се налага заради възникналия пожар на територията на общините Казанлък и Мъглиж, който обхвана 500 декара храстовидна и горска растителност на широк фронт. Контролът върху изпълнението на заповедта е възложен на заместник- областния управител Методи Марков. 

В късния следобед на терен с огнената стихия се бориха осем екипа от пожарникари от Стара Загора, Мъглиж и Казанлък и два екипа от Държавното горско стопанство, посочват още от Областна администрация – Стара Загора. На помощ се включиха и военнослужещи с хеликоптер от авиобазата в Крумово. 

Пожарът все още не е овладян, но е частично ограничен, отбелязват от пресцентъра.

Служителите на пожарната правят всичко възможно за потушаването на огъня, каза пред журналисти заместник-директорът на Главната дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“ ст. комисар Любомир Баров. Той коментира, че през нощта на място ще останат пожарни екипи. Ст. комисар Баров напомни, че гасенето на огъня през целия ден е силно затруднено заради поривистия вятър, който непрестанно сменя посоката си.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *