Баскетболистите на Черноморец се включиха във фестивала „Her World, Her Rules“

Баскетболистите на Черноморец се включиха във фестивала „Her World, Her Rules“ в Бургас, съобщиха от Българската федерация по баскетбол.

Фокус на събитието бе 3х3 баскетболът за момичета. Инициативата се организира от централата по баскетбол като част от програмата на ФИБА Европа „Her World ,Her Rules“, който цели популяризиране на баскетбола сред най-малките момичета. До сега фестивали за бъдещите баскетболни звезди бяха проведени в Габрово, Гоце Делчев, Варна и Пловдив.

Близо 120 деца се включиха в заниманията в зала „Бойчо Брънзов“. Освен че имаха възможност да демонстрират и споделят баскетболните си умения и да придобият нови такива, всички участници имаха възможност да се срещнат лично и да вземат автограф от звездите на „Акулите“, сред които са настоящият национал на България Симеон Лепичев и треньорът на тима и бивш национал на Франция и България Васил Евтимов.

Главни координатори на събитието и програмата са Мениджър развитие женски баскетбол Албена Брънзова и менторът Гергана Брънзова – специалист по холистичен баскетбол, менторство, оптимална спортна подготовка и личностно развитие.

Финалът на програмата „Her World Her Rule“ за България ще е навръх 8 март в София, като целта е да се обхванат максимален брой малки момичета в училищна възраст и местни треньори, които да запалят искрата на любовта към баскетбола в децата. В София участничките също ще се запознаят със специализирани умения за развитие в 3х3 баскетбола.

Инициативата у нас е под надслова #newgenbasketballbulgaria (ново поколение баскетболистки в България).

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg