Атанасова: Нинова да си гледа партията и нейното оцеляване

3

А ко има справедливост и справедлива присъда, тя ще е неговата окончателна оправдателна присъда по това скалъпено, според нас, дело. Това отговори председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на лидера на БСП Корнелия Нинова за имунитета на Бойко Борисов.

„Не е работа на Корнелия Нинова да коментира бъдещи съдебни решения, да си гледа партията и нейното оцеляване“, допълни тя.

Нинова: Искаме незабавно оставката на Тагарев

По-рано Нинова коментира, че отчитат съгласието на Борисов да си даде имунитета като „една малка крачка на победа на БСП и на хората, които искат справедливост за 12-годишното му крадливо управление“. 

Голямата и истинската крачка и победа ще бъде, когато има прозрачен и справедлив процес и се стигне до осъдителна присъда, допълни тя. 

Бойко Борисов се отказва от депутатския си имунитет

„Чувам, че Корнелия Нинова си приписва победи. След като 16 години не може да бие ГЕРБ на избори и стигна до ситуация, в която е с 20-ина народни представители в парламента, днес е отбелязала победа – именно отказа на Борисов от собствения му имунитет“, коментира Десислава Атанасова пред журналисти в кулоарите на парламента.

По думите ѝ Нинова вероятно забравя, че не тук е трибуналът, от който определяха кой да бъде съден и с каква присъда, а в други институции. 

„Много ми се струва странно тя да говори в един глас с бивши магистрати, които започват своите политически проекти, и се чудя дали няма някаква логическа или причинно-следствена връзка между най-различни събития“, коментира Атанасова, визирайки промяната в мнението на БСП по време на разговорите с ГЕРБ-СДС за правителство с първия мандат.

По думите ѝ имунитетът на Борисов вероятно се ползва за политическа дъвка, която днес бе отнета на Нинова, а и на много други бъдещи или настоящи лидери на политически проекти.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *