Ариф Маджид напуска президентския пост в Българската федерация по вдигане на тежести

Президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид ще напусне поста си. Това обяви той след края на днешното заседание на Управителния съвет на федерацията.

По време на самото заседание е била поискана оставката на Маджид, като бившият световен шампион Стефан Ботев е внесъл подписка, която е била подкрепена от 13 клуба.

Заради оттеглянето на Маджид на 14 март ще бъде свикано извънредно Общо събрание, на което ще трябва да бъде избран нов президент на федерацията.

Този трус в Българската федерация по вдигане на тежести идва само броени дни преди старта на европейското първенство за мъже и жени, на което страната ни е домакин. Състезанието ще се проведе в столичната зала „Арена София“ от 12 до 20 февруари.

Ариф Маджид бе избран за президент на БФВТ през 2021 година, но успя да оглави организацията близо две години по-късно след продължителни съдебни битки с предходния президент Неделчо Колев.

„Не си тръгвам с огорчение или с лоши чувства. Нямам време и този капацитет да се занимавам с това нещо. Животът ми е подреден по друг начин и не смятам, че ми е толкова важно да водя федерацията по вдигане на тежести“, каза бизнесменът.

В момента сметките на БФВТ са запорирани заради стари задължения.

На днешното общо събрание бе решено и Иван Иванов да продължи да води националния отбор, въпреки че той и синът му бяха задържани във връзка с корупционен скандал, при който Маджид даде 62 000 белязани лева на Иван Иванов-син.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg