Аристократичен произход: Как да разберете, че във вените ви тече синя кръв

6

1. Високо ниво на образование
Такъв човек спазва всички правила на етикета и се отличава с добри обноски. Освен това дава способността да контролира своите емоции, изражение на лицето, жестове, движения и реч. Във всички ситуации той остава сдържан, разумен и спокоен. Никога не наранява чувствата на другите хора, уважава границите.

2. Изтънчен вкус в дрехите
Представителят на висшата класа никога няма да се похвали със скъпи марки и да носи крещящи вулгарни дрехи. Неговият избор са неща от висококачествени тъкани в спокойни, приглушени тонове. И, разбира се, предимно класически стил. Няма да позволи излизане с неизгладена или застояла риза. Такъв човек внимателно следи чистотата и качеството на обувките си.

Източник: iStock/Getty Images

3. Разнообразно развитие
Аристократите са добре образовани. В същото време те продължават да научават нови неща през целия си живот, четат много, предпочитайки да разбират подробно темите, които ги интересуват. Когато избират хобита, те спират на интелектуални, развиващи дейности. Като правило те са добри в някакъв вид изкуство. Например, те свирят на музикален инструмент или са добре запознати с рисуването.

4. Компетентно представяне на мисли
Кой, ако не потомък на благородството, е в състояние да поддържа всеки разговор? Това е резултат от много работа, която е извършена от детството. Научен е да чете много и да си съставя собствено мнение за съдържанието. Това значително обогати речника му, благодарение на което той изразява мислите си кратко, красиво, грамотно и логично. Човек от елита знае как да контролира интонацията си и когато обсъжда спорни въпроси, никога не преминава към повишени тонове.

5. Имате високи стремежи
Такъв човек има затворени потребности, характерни за по-ниските нива на пирамидата на Маслоу. Физиология, безопасност, уважение и принадлежност към някаква общност. Следователно за него са актуални нуждите от по-високо ниво. Това е жажда за знание, себеактуализация и естетически интерес.

Признаци във външния вид

Източник: iStock/Getty Images

6. Съдове със син цвят
Много хора знаят израза „синя кръв“. Разбира се, течността, която тече през съдовете на знатните хора, никога не е била с нетипичен цвят. Работата е различна: кожата на онези, които рядко ходят на палещото слънце и не са свикнали с тежка работа, се отличаваше с бледност и тънкост. Следователно през него се появиха кръвоносни съдове.

7. Малък размер на крака
Хората с грациозни крака трябва да помислят за родословието си. Размерът обикновено не надвишава 37 сантиметра. Богатите, които пътуваха предимно в карети и коне, имаха малки спретнати крака. Какво не може да се каже за обикновените хора, които прекарваха много време на краката си и изпитваха големи физически натоварвания.

8. Дълги и тънки пръсти
Аристократите са били научени да свирят на музикални инструменти от ранна детска възраст, така че се отличават с дълги, тънки пръсти. Представителите на селската класа работеха усилено. С течение на времето те образуваха големи силни длани. 

Източник: vesti.bg