Акция в Хасковско: Иззеха над 15 000 артикула с лого на защитени марки

0

О бщо 15 335 артикула с лого на запазени търговски марки, 1600 къса цигари без бандерол и 514 кг овча лой иззеха криминалисти в хода на операция по линия на противодействие на интелектуалната собственост и митническия режим при проверки на магистрала „Марица“ и паркинг край Харманли, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Разбиха престъпна група в София, занимавала се с производство и разпространение на наркотици

На 10 март в 23:00 часа на аутобана те са спрели за проверка румънски автобус, идващ от Турция. Колата, шофирана от 35-годишен турски гражданин, е върната на Граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“ за щателна проверка. При нея съвместно със служители на митницата са намерени в багажното отделение 2778 артикула с лого и надпис на защитени марки без разрешение на правопритежателя. Стоките – спортни обувки, чанти и текстилни изделия са предадени с протокол по образуваното досъдебно производство.

Спецaкция в Добричка област: 10 души са задържани, един е обявен за издирване

В багаж на 19-годишен пътник от Турция са открити и 1000 къса безакцизни цигари. На магистралата е проверен и водач на 38 години от Пловдив, от чийто лек автомобил са конфискувани 532 чифта обувки от различни марки необходимите без документи. Проверките на полицаите продължили и на паркинг „Бисерска Гергана“ край Харманли.

Спецакция на полицията и в Разградско

Инспектиран е турски автобус, като в багажа на пътник са установени 600 къса цигари без бандерол, а в багажа на мъж от Турция 10 926 артикула – парфюми и текстилни стоки без съответното разрешително от притежателите на изключителните права. В хода на акцията е минал на щателна проверка румънски автобус. Открити са 1099 артикула – парфюми и текстил с надписи на защитени търговски марки, за които пасажер признал, че са негови.  В хода акцията са конфискувани и 514 кг овча лой от турски пътник.

Акциите срещу купения вот продължават, има задържани в Бургаско

Фалшифицираните стоки на световни брандове са характерни за региона на Хасково. Те биват внасяни от Турция или произвеждани в малки местни фирми. Когато не са за експорт в други страни, те най-често се пласират на Неделния пазар в Димитровград, където случаи с открити от полицията такива артикули има почти всяка седмица, сочат информационните бюлетини на МВР.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *