Адвокатът на шофьора от „Сливница“: Няма спомен

4

О трицателни са кръвните проби на шофьора, прегазил двамата младежи на пешеходна пътека на булевард „Сливница“. Пред БНТ днес говори адвокатът на 18-годишния младеж, предизвикал катастрофата.

Това е поредният трагичен случай с млади хора, който допълва черната статистика на МВР. Отново дневен ред е темата как да бъде спряна войната по пътищата. Днес стана ясно, че кръвните проби за алкохол и наркотици на 18-годишния шофьор са отрицателни. Очаква се утре съдът да реши каква мярка за неотклонение ще бъде наложена на шофьора. Той е с повдигнато обвинение за причиняване на смъртта на двама пешеходци по непредпазливост.

Автоинструктор: Някой не иска да каже каква е истината за катастрофата на „Сливница“

„Първият му спомен е от това, че е чул и видял, че в предното му стъкло се удря нещо в него, самият шум от сблъсъка на телата на пешеходците с колата. Със сигурност не е успял да види пешеходците как са преминавали пред колата. Усетил е в последния момент удар и след този удар се е блъснал в стълб или крайпътно дърво, което се уточнява. Не си е гледал скоростомера. Всеки един отговор на въпроса каква му е скоростта на движение от който и да било се явява спекулация с фактите, защото мнение могат да дадат само експертите, които ще изготвят заключението“, каза пред БНТ Димитър Марковски – адвокат на обвиняемия.

Източник: vesti.bg