Yangwang U8 е китайският конкурент на G-Class

0

В края на февруари в Женева отново ще се проведе автомобилен салон, на който главно действащо лице отново се очертава да е китайският гигант BYD.

Automobilwoche съобщава, че BYD обмисля да внася в Европа Yangwang U8 и Fang Cheng Bao 5, след като първо U8 бъде представен на европейската публика по време на автомобилното изложение в Женева в края на февруари. Ние ще присъстваме и ще разкажем подробно за модела.

И Xiaomi вече има EV, SU7 ускорява до 100 км/ч за под 3 сек

Ако той наистина започне да се предлага на Стария континент, това ще е китайският конкурент на G-Class и Defender.

Големият китайски SUV струва около 140 000 евро в Китай. Той се задвижва от електрически задвижващ тракт с 49-киловатчасова батерия и бензинов двигател за удължаване на пробега, като китайците твърдят, че автономността достига 1000 км. ДВГ-то в случая играе роля на генератор на електричество, което отива в батерията, а оттам към електромоторите.

Източник: BYD

Май не казахме, но електромоторите са 4, във всяко колело по един, което повишава офроуд възможностите, както и гарантира т. нар. режим рак: автомобилът прави 360-градусов кръг на място, което позволява да спрете под всякакъв ъгъл на паркомясто, оттам автомобилът може сам да поеме контрола и да паркира.

По поръчка на Huawei: Aito M9 е с 10 екрана, чат-бот и лидар със 192 лазера

Другата любопитна функционалност на модела е, твърдят от BYD, че той може да … плува до половин час, макар да тежи 3,5 тона!

В интериора изобилства от дисплеи, големи дисплеи, има и 70-инчов Head-up дисплей, както и аудио система с 22 високоговорителя (в изпълнението Premium Edition).

Източник: BYD

По-малкият Bao 5 е плъг-ин хибрид. Цената му в Китай е около 40 000 евро, което го прави по-достъпен от Bronco и Defender, дори цената му в Европа да е по-висока от оригиналната в Китай.

BYD са потвърдили, че в четвъртото тримесечие на годината в Европа ще се появи и марката Denza, в която 10% от собствеността се държи от Mercedes-Benz.

Марките Yangwang и Fang Cheng Bao вероятно ще бъдат преименувани, за да са по-достъпни и по-разпознаваеми в Европа и останалата част на света.

Още новини от света на автомобилите четете на CarMarket.bg

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *