Threads загуби 82% от потребителите си

0

Н овата социална мрежа Threads постави рекорд като услугата, която най-бързо е стигнала 100 млн. регистрирани потребители – за по-малко от 4 дни от пускането си. Сега тя е напът да постави и антирекорд по най-бърза загуба на въпросните потребители, показват данни на анализаторите от Sensor Tower, цитирани от CNN.

Според Sensor Tower, дневните активни потребители на Threads са паднали с 82% и към 31-ви юли са били едва 8 млн. души. Всъщност, Threads е регистрирала максимум 44 млн. активни потребители в един ден, като това е било в деня след пускането на платформата. Оттогава приложението записва все понижение на активността.

Sensor Tower допълва още, че дори и потребителите, които са останали, използват приложението все по-малко. В първите дни, приложението е отваряно средно по 14 пъти на ден и са прекарвали в него около 19 минути общо. Към 1-ви август, дневните активни потребители отварят приложението средно по 2.6 пъти дневно и прекарват общо едва 2.9 минути.

X заведе дело срещу НПО срещу речта на омразата

Анализ на Similarweb показва сходни резултати. Тази компания отчита, че на 7-ми юли е бил максимумът на дневни активни потребители – 49 млн. А към 29-ти юли те са били едва 11 млн.

Мъск „се залива от смях“ заради Threads на Meta

Threads не успява да задържи интереса на хората

Данните и на двете компании откриват, че спадът е бил най-драстичен през първите две седмици, но продължава плавно дори и до този момент. Преди дни Марк Зукърбърг коментира пред служители, че приложението действително не задържа интереса на потребителите, но смята, че това ще се промени с пускането на нови функции. Част от тях са готови и започват да се разпространяват, но може да е твърде късно.

Мъск ще се сбогува с Twitter и птиците му

Meta представи конкурента на Twitter – Threads

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Източник: vesti.bg