Pротест за кратко блокира булевардите „Сливница“ и „Константин Величков“

1

З а кратко протест блокира кръстовището на софийските булеварди „Сливница“ и „Константин Величков“. Протестът бе в памет на двамата младежи – Ани и Явор, които загубиха живота си, пометени от автомобил на пешеходна пътека. Протестът се провежда всяка вечер от 8 май, съобщи БНР.

Протестиращи блокираха съвсем за кратко и пътното платно в посока „Люлин“ на мястото на катастрофата, а автомобилите бяха пренасочвани, но без да бъда спирани. Към 20:00 часа движението навсякъде беше освободено и се преминава без проблеми.

Близки на пострадали и загинали при катастрофи блокираха бул. „Сливница“

Поставената след катастрофата камера е регистрирала повече от 26 хиляди нарушители само за две седмици. „Камерите на КАТ са крайно недостатъчни, не се използват камерите на Софийска община, водачите по всяка вероятност това го знаят и си карат необезпокоявани. Всички знаем как се събират глобите и каква е тяхната ефективност, това са едни от основните причини, поради които законът не се спазва”, каза протестиращ.

Пореден протест срещу войната по пътищата на бул. „Сливница”

В петък се навършват 40 дни от смъртта на Ани и Явор ще има по-мащабен протест. Национален протест се подготвя и за събота от 11:00 часа.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *