"L’Etape Bulgaria by Tour de France" се завръща във Велинград и през 2024 година

За втора поредна година феновете на колоездачния спорт ще имат възможност да се докоснат до магията на най-популярния бранд в света на велосипедите – „Тур дьо Франс“ чрез специализирания етап за любители L’Etape Bulgaria by Tour de France, който ще се проведе в уикенда 27-28 юли във Велинград и региона.

В първия ден от събитието – 27 юли (събота) организаторите предвиждат два старта без състезателен характер – семейно и детско каране.

На следващия ден – 28 юли (неделя) – точно в 9:30 часа ще бъде даден старта на L’Etape Bulgaria by Tour de France 2024, като през тази година участниците ще могат да избират между два маршрута с различна дължина – дълъг (102 км) и кратък (57 кг). Състезателите ще дефилират по улиците на Велинград, а веднага след излизането от града ще бъде дадено начало и на същинската надпревара.

Трасето предвижда колоездачите да поемат на юг в дебрите на живописните Родопи. Карането ще се извършва по затворени за автомобилно движение пътища, както е по време на едно професионално състезание. Най-високата точка, която ще достигнат колоездачите е 1467 метра надморска височина, като общата денивелация за дългата дистанция е над 2700 м.

Накрая ще бъдат излъчени победители в четири различни възрастови категории при мъжете и жените, а най-бързите в L’Etape Bulgaria by Tour de France 2024 (първите трима при мъжете и при жените) ще получат като награда право на участие в „кулминационното“ L’Etape du Tour 2025 във Франция, което ще се състои по един от оригиналните етапи на „Тур дьо Франс“ за 2025 г.

Организаторите на L’Etape Bulgaria информираха още, че вече тече ранна регистрация за събитието във Велинград, като всеки желаещ да се включи може да го направи до 31 март на следния линк: https://bulgaria.letapebytourdefrance.com.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg