Google иска да направи търсачката „по-човешка“

0

Google планира да преработи и преобрази своята интернет търсачка. Компанията иска да я направи по-визуална, персонализирана и „човешка“, съобщава в. The Wall Street Journal, като се позовава на вътрешни документи на ИТ гиганта.

Според тях Google има големи планове, чието реализиране започва още тази година. Това включва постепенно внедряване на изкуствен интелект, който да подбира част от резултатите на търсачката.

Една от основните цели на Google е постепенно да преобрази страниците с резултати. В момента те са известни предимно с 10-те сини линка, които показват.

Google иска търсачката да предлага повече видео и публикации от социалните мрежи. Също така да има начин за хората да виждат кратка информация по темата, която ги интересува. Компанията има за цел и да показва повече „човешки гласове“, т.е. съдържание от онлайн личности.

Microsoft пуска чатбота Bing за всички потребители

Друга цел е търсачката да може да отговаря на повече и по-задълбочени запитвания. За да постигне това, самата търсачка може да задава допълнителни, уточняващи въпроси на потребителя, за да може да се ориентира по-добре.

Тим Кук: AI ще е важен, но все още има проблеми

IBM очаква да замени 30% от служителите си с AI

Интернет гигантът не е коментирал темата официално. Очаква се Google да представи поне малка част от плановете по време на годишната си конференция, която започва на 10-ти май. На същото събитие дебют може да направи и изкуственият интелект с кодово име Magi, който ще е още един чат бот.

Бил Гейтс: Започна ерата на изкуствения интелект

Изкуственият интелект вече не може да бъде спрян

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Източник: vesti.bg