BMW ще покаже i7 M70 и „много специален” М-автомобил

0

П рез годините баварците са използвали Конкурса за елегантност на езерото Комо (и този в Пебъл Бийч) да ни покажат някои уникални автомобили. Така ще е и тази година, още повече, че от няколко години BMW са спонсори на ежегодния Concorso d’Eleganza Villa d’Este event на езерото Комо в Италия. Макар това изискано събитие да е насочено към класическите автомобили (разделени в осем категории), като спонсор BMW има привилегията да използва тази „сцена” за дебют на свои нови модели.

И тази година те ще са цели три. Единият е ясен, баварците го описват като „нов електрически M Performance модел на BMW 7 Series“ в двуцветно изпълнение. Това значи, че та бреговете за Комо трябва да видим i7 M70, за който бе загатнато по време на представянето на 7 Series/i7 през април 2022 г. Този модел ще разполага с над 600 електрически конски сили.

Източник: BMW

Следващата премиера от BMW ще е на „много специален BMW M автомобил”. Тук може да има изненада с нещо напълно ново, но едва, такава ще е третата новост. Затова е много вероятно да бъде представен BMW XM Label Red, чийто 748 к.с. го превръщат в най-мощния сериен автомобил на BMW.

Що касае третия модел, BMW го нарича „елегантен спортен уникат, отдаващ почит на пътуването за двама”. Ключовата дума тук от „homage”, тъй като запознатите с историята на BMW и Конкурса за елегантност във Вила Д’Есте знаят, че марката има цяла поредица от т. нар. homage модели. Първият BMW Concept Coupé Milla Miglia (2006), който още нямаше думата homage в името си. Това се промени през 2008 г. с BMW M1 Hommage. През 2013 г. дойде BMW 328 Hommage, а две години по-късно и BMW 3.0 CSL Hommage (2015). Сега очакваме да видим последния от тази поредица уникални изпълнения с марката BMW.

Какво още ще видим от BMW и кои са другите акценти на Конкурса за елегантност четете на CarMarket.bg

Източник: vesti.bg