Apple подготвя голямо обновление за iPad Pro

0

Apple подготвя голямо обновление на таблета iPad Pro. Това е топ версията на устройството, която разполага с най-мощния хардуер и възможности.

Apple обаче не я е актуализирала от известно време и таблетът има нужда от новости. Според информация на Bloomberg, Apple ще обърне внимание на устройството съвсем скоро.

Източниците на анализатора Марк Гърман казват, че Apple планира първото пълно обновяване на iPad Pro от близо 5 години. Целта е да се възстанови интересът на потребителите към таблетите, особено като се има предвид, че iPad генерира най-малки приходи за Apple спрямо останалите основни устройства в гамата на компанията.

Затова всички версии на iPad Pro ще бъдат актуализирани, при това осезаемо. Те ще получат нови OLED дисплеи, които ще са по-качествени и ще имат повече възможности. Ще се предлагат два размера – с 11- и 13-инчови дисплеи.

Apple ще плати 500 млн. заради бавни iPhone-и

Таблетът най-вероятно ще използва и най-новия процесор М3 на Apple. Той се очаква догодина, като тогава ще бъде представен и обновеният iPad Pro. М-процесорите са собствена разработка на Apple, които постепенно замениха чиповете на Intel в компютрите на компанията, а вече се използват и от някои от таблетите.

iPhone 15 ще предложи повече новости от обичайно

Следващият iPhone може да има „Екшън“ бутон

Apple планира актуализация и на основните аксесоари. Сред тях е и нова клавиатура за таблета. Тя ще го направи „да изглежда още повече като лаптоп“. Очакванията са новото устройство да бъде представено най-рано през пролетта на 2024 г. или в началото на лятото. До тогава няма да има други актуализации на таблетите. Apple не е коментирала темата.

ИТ гигантите ще слагат маркер в AI съдържанието

И Apple работи по свой чатбот, който вече тества

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Източник: vesti.bg