8 фатални грешки в приятелството

0

Д а поговорим за приятелства. Имаме нужда от тях. Разчитаме на тях. Понякога умишлено ги прекратяваме. И понякога грешим по най-нелепия начин и изобщо не сме наясно, че разрушаваме отношения, които означават толкова много за нас. Това, което е още по-тъжно е, че може би никога няма да разберем какво е това, което сме направили, което е прекратило приятелството. Оставаме да се чудим защо един приятел вече не отговаря на нашите обаждания и/или текстови съобщения и спазва дистанция. Можем да спекулираме, да размишляваме, но причините често са неясни.

Ето грешните стъпки, които терапевтите най-често споделят:

Липса на контакт. Това може да се представи по различни начини. Може би вашият приятел спира да отговаря на вашите съобщения. Или вече не инициира контакт, както преди. Или може би сте спрели да коментирате публикациите на вашите приятели в социалните медии по начина и с честотата, както преди. Ох, това е болезнено и може да бъде постепенно или внезапно.

Изключване. Преди сте били канени на събирания, но вашият приятел изглежда ви изключва. Или може би сте забравили да поканите приятел на събитие, което след това публикувате в социалните медии. Това е безчувствено, нали?

Непоискани и изненадващи отзиви и критики. Вашата приятелка е много развълнувана от нов артикул, с който се е почерпила. Тя ви го показва. Тя не ви пита какво мислите за него, но въпреки това изтъквате колко е скъпо и непривлекателно. Все пак вие обичате да бъдете честни. Помисли отново. В ситуация като тази е разумно да проявите малко самоконтрол.

Клюкарство. Клюките са социална валута в нашата култура. Всички сме наясно с това. Въпреки това, когато приятел споделя много поверителна информация, той ви се доверява. Запази го за себе си. В противен случай доверието се влошава, както и вашата репутация и приятелство. Това са две неща, които искаме да останем непокътнати, нали?

Липса на реципрочност. Става много досадно да разговаряте с приятел, който постоянно сменя темата, която ви интересува. Може да говорите за проблем с детето си и преди да се усетите, вашата приятелка ви изключва и започва да говори за собствените си деца. Този човек сякаш забравя, че това е диалог и че разговорът е между двама души. Това в крайна сметка става разочароващо и скучно.

Възможно ли е приятелството между мъж и жена?

Неспособност за съпоставяне на емоцията. Може да се опитвате да отпразнувате малък или дори голям успех или постижение и вашият приятел се затваря и става необичайно тих. Усещате енергийна промяна. Енергийните промени са много осезаеми. Вероятно се е появила завистта. Това е разочарование и срам.

Липса на любопитство или последващи действия. Може да сте толкова въвлечени в собствения си живот и да забравите да проследите важни събития в живота на приятел. Това може да е нещо радостно, като скорошното й пътуване, или критично, като резултатите от скорошния й медицински диагностичен тест. В приятелствата е важно да следвате нишките на разговора и да останете любопитни.

Анулации. Понякога анулациите са неизбежни. От друга страна, те могат да показват, че сте намерили нещо по-добро за вършене или че планът всъщност не е бил толкова важен. Бъдете внимателни.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *