60-годишна жена даде 30 000 лв. на ало измамници

60-годишна жена от Бургас даде 30 хиляди лева на телефонни измамници. Случаят е от 2 април, а ден по-рано потърпевшата е получила многократни обаждания от непознат мъж.

Той я заблудил по схемата „оказване на съдействие на полицията за залавяне на група телефонни измамници“.

Мъжът я накарал да остави парите под храст в квартал „Изгрев“. По-късно жената се усетила, че е станала жертва на телефонна измама и подала сигнал в полицията.

В качеството си на „муле“ е задържана 47-годишна жена от София.

Тя е заловена на граничния пункт „Дунав мост“ в опит да стигне до Румъния, където да предаде взетата сума. Днес Районната прокуратура в Бургас ѝ наложи мярка „задържане под стража“.

„Доказателствата по делото очертават предположение, че тя е участвала в доста измами на територията на страната, включително в Сандански, Благоевград и Ямбол, което всъщност се потвърждава и от регистрираните 7 пътувания в рамките на един месец до Република Румъния“, заяви Щелиян Димитров, прокурор в Районна прокуратура-Бургас.

„Тя заявява, че не е знаела дори колко са сумите, тъй като хората, които са я изпращали – работодателите ѝ в кавички, не са ѝ позволявали да поглежда каква е сумата. Казва, че е взимала между 450-650-700 лева“, допълни Веселин Анестиев, адвокат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Източник: bntnews.bg