6 хиляди полицаи ще бъдат мобилизирани за пристигането на олимпийския огън в Марсилия на 8 май

Вътрешният министър на Франция Жералд Дарманен обяви, че 6 хиляди полицаи ще бъдат мобилизирани за осигуряването на сигурността при посрещането на олимпийския огън в Марсилия на 8 май.

„Силите на реда ще гарантират сигурността на града, но също така и покрайнините. Не става въпрос за охрана само на Старото пристанище“, каза Дарманен на пресконференция.

„Сигурността ще бъде гарантирана в Буш-дю-Рон и навсякъде в областта на Марсилия. Ще има анти-терористичен периметър около Старото пристанище, ще има и около 4000 кораба“, добави министърът.

Олимпийският огън трябва да пристигне в Марсилия през Старото пристанище на 8 май на борда на кораб „Белем“. За сигурността ще бъдат осигурени специално обучени полицаи, водолази, както и оръдия за борба с дронове.

„Ще приложим всички анти-терористични закони по превенция на всякакъв инцидент“, каза Дарманен.

Министърът говори и за възможността при много силен вятър и вълнение корабът да не успее да акостира на Старото пристанище в Марсилия.

„Има алтернатива. Но тъй като времето винаги е хубаво в Марсилия, не мога да си представя, че това може да се случи“, каза още Жералд Дарманен.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Източник: bntnews.bg