4 прости навика, които укрепват връзката с любимия човек

0

В опит да заздравят отношенията си, двойките понякога предприемат изключително сериозни мерки: някои решават да прекарат ваканциите си разделени, за да си липсват, други веднага отиват на семеен терапевт, а трети се опитват да се преобразят, за да угодят на партньора си.

Въпреки това учените са установили, че за да бъде връзката изпълнена с повече доверие, по-силна и по-подходяща и за двамата, понякога са достатъчни минимални действия.

3 лоши причини да започнете връзка с мъж

Дръжте се за ръце

Експерти провели проучване, в което упражнявали лек шок върху жени. По време на експеримента жените можели да изживеят момента сами, както и да държат ръката на непознат или на съпруга си. Учените установили, че когато съпрузите им са до тях, стресът от шока е значително по-малък. Освен това, държейки ръката на партньор, жените усетили ефект, който може да се сравни с упойка.

Учените се убедили в това след сканиране на мозъка. Изследователите отбелязват също, че колкото по-щастлива е двойката, толкова по-положителен е ефектът от докосването. Така учените стигнали до извода, че държейки се за ръце, партньорите могат буквално да споделят чувствата си.

Как да се справим с ревността, когато е насочена към нас

Правете хубави малки жестове

Малки изненади, добри думи, комплименти, целувки за довиждане – тези и други приятни малки жестове в една връзка в никакъв случай не са излишни, а необходими. С течение на времето романтиката се заменя с ежедневни трудности.

На този етап много двойки се разпадат, защото партньорите вече не усещат връзката помежду си, която е била в началото. За да запазите тази връзка обаче, е важно да положите усилия. Само в този случай връзката ще стане по-силна и процъфтяваща.

Признаци, че той вече е влюбен в друга

Проявявайте интерес към делата на любимия човек

В забързаното ежедневие хората често забравят да зададат прости, но важни въпроси на партньора си. Експертите са установили, че за укрепване на отношенията е важно редовно да се интересувате от делата на половинката си. Тези разговори могат да започнат с „Как мина денят ти?“ и след това да преминат към по-дълбоки разговори за чувства, мисли и страхове.

Повече от 40 години д-р Джон Готман изучава двойките и общуването помежду им. Експертът стига до извода, че партньорите, които не се интересуват от делата на другия, се разделят много по-често. 

Изненада! Една неочаквана причина за изневяра

Научете нови неща заедно

Да преживеете нещо ново заедно е страхотно разклащане за една връзка, особено ако се чувствате сякаш сте затънали в рутина. Отидете на пътуване, играйте нова настолна игра, вземете курс по готварство или изпробвайте нова джаджа в леглото. Основното е, че тази дейност може потенциално да донесе удоволствие и на двамата.

По темата

Източник: vesti.bg