19-годишен от Ловеч убил майка си и я скрил в мазето

1

Д еветнадесетгодишен младеж е задържан и привлечен в качеството на обвиняем за убийство на майка си, съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Разследването по образувано досъдебно производство за убийство на 52-годишна жена се извършва от Окръжната прокуратура в Ловеч. По данни на прокуратурата жената живеела на квартира в апартамент в центъра на Ловеч заедно със сина си.

На 20 февруари т. г. той обявил в районното управление на МВР в Ловеч, че майка му от 13 февруари е напуснала квартирата и оттогава е в неизвестност

Съдът реши: Постоянен арест за мъжа, убил съпругата си в Перник

След като през април в блока започнала да се носи неприятна миризма, собственикът на жилището бил повикан от София, отключил мазето си и там било открито тялото на жената.

Деветнадесетгодишният ѝ син е установен като извършител на престъплението и задържан на 1 май първоначално за срок от 24 часа, а след това с постановление на наблюдаващия прокурор – за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч.

По темата

Източник: vesti.bg