15-годишен е задържан за нападението над свещеник в Сидни

Австралийската полиция съобщи, че 15-годишно момче е било задържано заради намушкването с нож на епископ и втори свещеник в църква в Сидни по време на проповед, предаде АФП.

Изпълняващият длъжността помощник-комисар на Нов Южен Уелс Андрю Холанд заяви, че заподозреният се лекува от рани по ръката и е бил отведен на сигурно място, след като нападението е предизвикало обществени вълнения.

Инцидентът стана два дни след като мъж с нож уби шестима души в търговски център в източната част на града, преди да бъде застрелян от полицията.

Кадри от нападението на 15 април показват как заподозреният излиза от църквата, втурва се към олтара и наръгва с нож епископа Мар Мари Емануел, преди да бъде усмирен от църковните служители.

При новината за нападението в социалните мрежи се появиха твърдения за мотива, но нито едно от тях не беше потвърдено от полицията.

След нападението пред църквата имаше напрегнати сцени, в които стотици разгневени членове на местната общност се опитваха да си проправят път през фаланга от полицаи за борба с безредиците, за да стигнат до заподозрения.

Два полицейски автомобила и няколко къщи са били повредени, тъй като протестиращите са хвърляли „бутилки, тухли и други предмети“, каза Холанд.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Източник: bntnews.bg