112 досъдебни производства за изборни нарушения

1

О т началото на предизборната кампания до 13:00 часа днес са образувани 545 преписки и 112 досъдебни производства във връзка с нарушения на политическите права на гражданите, свързани с изборите на 2 април, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Прокуратурата и ДАНС с общо звено за изборите на 2 април

Към Апелативната прокуратура в София са разпределени 36 производства, други 28 са в Бургас, 15 са към прокуратурата в Пловдив, 21 – във Варна и 12 се водят от прокуратурата във Велико Търново.

Във Върховната касационна прокуратура функционира дежурно звено от прокурори и служители, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация, напомнят от държавното обвинение. 

Демерджиев: Хората да бъдат спокойни, нямаме оперативни данни за реална заплаха

Продължава да функционира и Националното междуведомствено звено, което координира дейността на Прокуратурата и ДАНС за осигуряване на бърза и адекватна реакция за противодействие на престъпленията, свързани с изборния процес и законосъобразното провеждане на парламентарните избори.

ЦИК с последни данни и указания преди изборите

По-рано главният секретар на МВР Петър Тодоров съобщи, че са задържани общо 91 души и са образувани над 100 разследвания за изборни нарушения.

По думите му в сравнение с миналите избори броят на сигналите и досъдебните производства за нарушения, свързани с изборите, е по-голям.

Източник: vesti.bg