100 дни живот под водата: Мъж иска да открие невероятни неща за човешкото тяло

0

Д жоузеф Дитури, професор от Университета на Южна Флорида, се надява да направи повече от това да постави световен рекорд, като живее под вода в продължение на 100 дни. Той се надява да стане „свръхчовек“, пише Men’s Health.

Човешкото тяло никога не е било под вода толкова дълго, така че ще бъда наблюдаван отблизо. Този експеримент ще проучи всеки начин, по който това ще повлияе върху тялото ми, но моята нулева хипотеза е, че ще има подобрения в здравето ми поради повишеното налягане, казва Дитури в съобщение за новините.

Мистериозният свят на сините дупки: Какво се крие в тях

Дитури, който също е служил като водолазен офицер в американския флот в продължение на 28 години, вярва, че едно по-ранно проучване, което показва, че клетките, изложени на повишено налягане, се удвояват в рамките на пет дни, предполага, че той може да увеличи дълголетието си и да предотврати заболявания, свързани със стареенето чрез живеене в среда под налягане„Така че подозираме, че ще изляза суперчовек“, казва той.

55-годишният Дитури ще остане в местообитание от 100 квадратни фута на 30 фута под повърхността в Jules’ Undersea Lodge близо до Кий Ларго. Докато е там, Дитури ще продължи да преподава своя клас по биомедицинско инженерство онлайн, а медицински екип ще документира здравето му, като рутинно се гмурка до местообитанието, за да проведе тестове. Преди, по време и след проекта Дитури ще бъде подложен на психосоциални, психологични и медицински тестове, които включват кръвни панели, ултразвук, електрокардиограми и стволови клетки.

Тревога: Учените предупреждават за рекордни температури на морската повърхност

Когато Дитури напуска американския флот, той учи в Университета на Южна Флорида, за да научи за травматичните мозъчни наранявания. 

„Много от моите братя и сестри в армията получиха травматични мозъчни наранявания и исках да науча как да им помогна. Знаех добре, че хипербарното налягане може да увеличи церебралния кръвен поток и предположих, че може да се използва за лечение на травматични мозъчни наранявания. Предполагам, че прилагането на известните механизми на действие на хипербарната медицина може да се използва за лечение на широк спектър от заболявания“, казва Дитури.

Откриха в океана непознати досега вируси

По пътя Дитури планира да тества инструмента за изкуствен интелект на свой колега за скрининг на човешкото тяло за заболяване и да бъде домакин на дискусии в YouTube за подмладяване на морската среда. Ако успее в мисията си, Дитури ще постави и нов световен рекорд за живот под вода, надминавайки 73-дневната граница, поставена от двама професори от Тенеси през 2014 г., които също са отседнали в Jules’ Undersea Lodge.

Всичко, от което се нуждаем, за да оцелеем, е тук на планетата. Подозирам, че лекарството за много болести може да се намери в неоткрити организми в океана. За да разберем, имаме нужда от повече изследователи“, смята Дитури. Той е готов да отиде под водата за 100 дни, за да докаже правотата си.

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *