"Язвителен пропагандатор": Думите, които ядосаха Русия

14

М осква официално изрази своето несъгласие пред Отава, след като постоянният представител на Канада в ООН описа убит руски блогър като „язвителен пропагандатор“ и подстрекател към омраза, съобщи Ройтерс, като цитира руското министерство на външните работи, предаде БТА.

Постоянният представител на Канада в ООН Боб Рей направи това изказване,

след като Владлен Татарски – поддръжник на руската военна кампания в Украйна, беше убит при бомбен взрив в Санкт Петербург миналата неделя.

В изявление руското външно министерство заяви, че е привикало високопоставен канадски дипломат,

за да протестира остро срещу коментарите на Рей, които определи като „поредната проява на русофобия, подклаждана от Канада“.

Либералното правителство на министър-председателя на Канада Джъстин Трюдо е един от най-гласовитите поддръжници на Украйна, отбелязва Ройтерс.

Рей отправи своя коментар, след като руската мисия в ООН се оплака,

че западните медии и международни организации не са реагирали на убийството на Владлен Татарски, когато определи като журналист.

„Той не беше „журналист“. Той беше язвителен пропагандист,

разпространител на омраза и дезинформация с криминално досие. Руските журналисти са или в изгнание, или в затвора“, написа тогава Рей в „Туитър“.

Руските следователи повдигнаха обвинение на Даря Трепова,

26-годишна жителка на Санкт Петербург, за тероризъм във връзка с убийството на Татарски, припомня Ройтерс. Руското министерство на здравеопазването отбеляза, че при взрива са пострадали още 42 души.

На заглавната снимка: Постоянният представител на Канада в ООН Боб Рей, както и Джъстин Трюдо. 

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *